Календар

Календар

Разгледайте предстоящите събития 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Благотворителен Пролетен Фестивал

24 май - 2 юни 2019

Градска градина площад Батенберг

11:00 - 22:00 часа

КАРНАВАЛ София 2019

22 и 23.02.2019 г.

Дом на архитекта ул. "Кракра" № 11

Начало: 19:00 ч

Дата: 2024-06-01
Пролетен Фестивал
Пролетеният фест по традиция се провежда в Софийската Градската градина и посреща своите гости със студена бира, авторски коктейли и вкусна храна. Атмосферата под цветните чадъри е допълнена от богата музикална програма.   В уюта на най-старият парк в София, в прекрасните пролетни дни ще чуете и видите изпълнения на много музиканти и танцьори (малки и големи), ще имате възможност да се включите в игри и да направите деня си по-забавен! Отделете време, за да се запознаете и с благотворителните каузи, които подкрепяме.
Дата: 2024-06-01
Дата: 2024-11-15
Немски Коледен Базар София

Немският Коледен Базар София, вдъхновен от традицията на коледните базари в Германия и Австрия, стартира за първи път през 2011 г.

Идеята е да предостави на българската публика автентично немско коледно изживяване. Базарът представлява мини коледно градче с украсени дървени къщички, предлагащи ястия и напитки от немската кухня, ръчно изработени сувенири и забавления за децата.

Събитието включва богата културна програма с музикални изпълнения, куклен театър и концерти. Всяка година Немски Коледен Базар София подпомага социални каузи чрез събиране на дарения и предоставяне на територия за благотворителни фондации. 

Дата: 2024-11-15
Дата: 2024-09-21
Октоберфест

Традицията на октоберфест започва през 1810 г., когато се организира тържество в чест на сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Терезия. Начално били организирани конни състезания, на които са поканени всички граждани на Мюнхен.

През 1896 г. придобива съвременния си облик с големи палатки, в които хората изпиват тонове бира. Оттогава фокусът е върху бирата, особено специалната за Октоберфест – „вазен“, консумирана в еднолитрови халби, наричани "мас", допълвана от характерните бирени мезета – брецели, наденички, кисело зеле и други вкусотии от традиционната немска кухня като печени пилета, свински джолан и типични баварски деликатеси.

Облечени в традиционни носии, участниците в тази бирена фиеста, се веселят под звуците на традиционна баварска музика

Дата: 2024-09-21

Уеб сайтът е в процес на обновяване!